Грасо: Ко год је читао вести био је обавештен о акцији нa КиМ

БЕОГРАД: Сви су били обавештени о акцији јединице РОСУ, јер су још пре 10 дана у српским новинама објављене вести и изјаве које су најавиле намеру да се на Косову ухапси 26 полицајаца, изјавио је портпарол Кфор-а Виченцо Грасо. 
Akcija ROSU Foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

"Ко год је прочитао те вести, био је обавештен", рекао је Грасо за данашњу Политику.

Грасо је тако одговорио да изјаву председника Србије да је Кфор није обавестио о акцији. 

Он је поновио да акција специјалних РОСУ јединица и косовске полиције није била усмерена против Срба, већ се радило о "легитимним полицијским јединицама које су спровеле операцију, што је резултирало хапшењем цивила и полицајаца различитих националности".

Грасо је додао и да је специјална јединица Косовске полиције била позвана да интервенише, јер је била постављена барикада на путу, као и да није било разлога да КФОР реагује на полицијску операцију, чији је циљ био сузбијање криминала.

"Кфор позива све да се суздрже од реторике и провокација. Не само политичаре и не само Србе", рекао је Грасо.

Упитан зашто није одговарао на позиве званичника, на почетку операције, Грасо је рекао да је та организација током читаве операције имала добру комуникацију са свим релевантним локалним и међународним институцијама.Због радова Електровојводине постоји могућност да до 14 сати без воде остану Поповица, Парагово и Чардак.

Због радова на резервоару Черат без воде ће до 15 сати бити Черат и Дудара у Сремским Карловцима.

Постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена и проширена.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести