Грбовић: ПСГ напустило 96 чланова; Мартиновић:Одлази њих 207

БЕОГРАД: Члан Председништва Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да је ПСГ остао без 96 чланова, док један од оснивача и бивша чланица ПСГ Лидија Мартиновић тврди да ПСГ напушта више од 200 чланова.
Pokret slobodnih građana Foto: promo
Фото: Покрет слободних грађана Foto: promo

Грбовић је синоћ за ТВ Н1 рекао да је смењен повереник за Београд, као и четири повереника јер не живе у Србији или се нису појављивали у Покрету.

Каже и да нису одустали од основне идеје, односно од профилисања као социјално-либералне организације.

"Овакве ствари се напросто дешавају, неки људи се нису снашли, неки се нису пронашли у оним вредностима и оним принципима и политици коју Покрет заговара, док са друге стране неки људи једноставно нису могли у Покрету, у оваквој атмосфери, да задовоље своје амбиције, што је потпуно легитимна ствар. Дакле, апсолутно је легитимно имати амбицију у политичком покрету и апсолутно је легитимно и напустити покрет ако те амбиције не можете да остварите", казао је Грбовић.

Он је демантовао речи сада већ бивше чланице ПСГ Лидије Мартиновић да је Покрет "приватизован", а Статут кршен.

"Што се тиче неке наводне приватизације, ја заиста не могу да кажем да је то тачно", рекао је за Н1 Грбовић.

Мартиновићева, једна од оснивача и сада бивша чланица Председништва ПСГ, раније данас је за портал Н1 навела да су централи ПСГ, колективно, послали списак од 207 чланова који су потписали да желе да напусте покрет.

"А касније смо замолили колеге да и лично поднесу захтев за ишчлањење. Неки су то учинили, али нису добили никакав одговор из Покрета, док неки од нас то још нису лично урадили", додала је Мартиновићева.

Она је рекла да је криза изазвана "недемократским одлукама руководства и бројним кршењима Статута покрета", а навела је да је било и смена појединих функционера.

"Уз то, одустало се од социјалдемократске идеје којом смо се водили од оснивања, а покрет се окренуо ка неолибералној политици и то без договора са чланством", навела је, између осталог, Мартиновићева.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести