Грчка остаје код непризнавања тзв. Косова, подржава споразуме у Бриселу и Охриду

БЕОГРАД: Став Грчке по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова остаје исти, а подржава споразуме две стране који воде нормализацији односа, поручила је председница Грчке Катерина Сакеларопулу, која данас стиже у званичну посету Београду. 
grcka, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

За лист Политика објаснила је да је Грчка верна својој политици на Западном Балкану и следи прагматичан и конструктиван приступ у односу на тзв. Косово, који има за циљ јачање стабилности и сигурности. 

Грчка председница је истакла да такав приступ има за циљ и свеукупни помак ка ЕУ интеграцијама целог региона, што је оценила као стратешки циљ. 

"Став Грчке о Косову остаје непромењен. Наша конструктивна политика према Косову је у складу са том позицијом, промовише развој и јача стабилност и безбедност на Западном Балкану", рекла је она. 

Председница Грчке поздравила је напредак који је постигнут на два састанка Београда и Приштине у Бриселу и Охриду са споразумом и имплементационим анексом. 

"Грчка је спремна да подржи и Београд и Приштину на путу нормализације њихових односа и да допринесе међународним напорима за унапређење безбедност, стабилности и просперитета народа у региону", рекла је Сакеларопулу. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести