Гренел: Писмо о намерама могуће следеће недеље

БЕРЛИН: Специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел изјавио је вечерас за Танјуг да Писмо о намерама о успостављању железничке линије између Србије и тзв. Косова може да се очекује већ следеће седмице, или убрзо после тога.
grenel
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Гренел је истовремено изразио задовољство састанком и истакао да је захвалан двема странама што су дошли у Берлин на разговор.

Направили смо добар напредак јутрос у правцу потписивања Писма о намерама о сарадњи у области железница, рекао је Гренел.

Он је додао да је дискусија била веома конструктивна, па је било времена да се разговара и о другим важним темама, али није прецизирао о којим темама.

Радићемо на томе да се Писмо о намерама заврши следеце недеље или убрзо после тога, прецизирао је Гренел и додао да ће се консултације са стручњацима на обе стране одвијати преко и-мејла.

Специјални изасланик председника САД рекао је да жели да захвали приштинским и београдским експертима што су допутовали у Берлин на разговоре.

Обнова железничке пруге између Београда и Приштине, наставак је договора о поновном успостављајњу авио саобраћаја између та два града, након 21 године, подсећају у амбасади САД у Берлину, где је амбасадор Гренел данас руководио састанком.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести