Гренел одложио састанак у Белој кући, ускоро нови термин

ВАШИНГТОН: Специјални изасланик за дијалог Београда и Пириштине Ричард Гренел одложио је састанак у Белој кући, претходно планиран за суботу, 27. јуна, пошто га је косовски премијер Авдулах Хоти обавестио да не долази.
Ričard Grenel, novi izaslanik SAD za pregovore Beograda i Prištine Foto: Youtube/printscreen
Фото: Ричард Гренел, Фото: Youtube/printscreen

Гренел је на твитеру објавио да Хоти изјавио је данас да разуме одлуку косовског премијера Авдулаха Хотија да не дође у Вашингтон на састанак и додао да ради на промени датума састанка.

"Хвала, премијеру Хотију. Разумемо вашу одлуку и ишчекујем промењени датум састанка ускоро", написао је Гренел на Твитеру, уз твит на коме је Хоти објавио да због новонастале ситуације у Пришини након објављивања оптужница против председника Косова Хашима Тачија не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући.

"Услед нових дешавања у Приштини, због оптужнице коју је предложило Специјално тужилаштво, морам да се вратим у своју ''земљу'' да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући", објавио је Хоти на Твитер налогу.

Јуче је пут у Вашингтон отказао Хашим Тачи након што је Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница на којима се налази и он и између осталог Кадри Весељи шеф некадашње тајне полиције.

Специјални изасланик председника САД за дијалог, Ричард Гренел тада је рекао да ће се у Вашингтону састати Вучић и Хоти.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести