ГРЕНЕЛ ПОРУЧИО Мариника Тепић не зна шта прича, потребни су нам озбиљнији политичари

ВАШИНГТОН: Некадашњи амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел, поводом тврдње посланице Странке слободе и правде (ССП) Маринике Тепић да су председник Србије Александар Вучић и бивши председници САД и тзв. Косова Доналд Трамп и Хашим Тачи договорили укидање суда у Хагу за злочине ОВК, рекао да Тепић не зна о чему прича и да су потребни политичари који су озбиљнији у проналажењу чињеница, уместо да говоре пре него што добију сазнања.
a
Фото: Youtube printscreen/ Bloomberg Quicktake

"Ова жена не зна о чему прича. Она уопште није била укључена. Пребрзо доноси закључке након што је одслушала један интервју. Потребни су нам политичари који су озбиљнији у проналажењу чињеница него да говоре пре него што добију сазнања. Чињеница је да је идеја била да свака земља истражује сумњиве злочине и да се бави њима интерно - не преко међународног суда ван своје земље, већ у Србији", истакао је Гренел на платформи X.

Чланица Одбора за контролу служби безбедности и посланица Странке слободе и правде (ССП) у Скупштини Србије Мариника Тепић предложила је данас да пред то тело буду позвани некадашњи амерички изасланик за дијалог са Приштином и председник Србије, због недавног Гренеловог интервјуа Доналду Трампу Млађем у којем је Гренел, како она тврди, рекао да су он, Трамп, Вучић и Тачи раније "постигли историјски договор о укидању суда у Хагу за злочине ОВК над српским становништвом".

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести