Гренел: Прво укинути таксе, политичка питања решаваће Београд и Пиштина

ВАШИНГТОН: „Вашингтон је усредсређен на економски развој и нова радна места, али не може да помогне, док се не укину таксе које штете Косову, поручио је вечерас специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел уз напомену да ће политичка питања решити две стране, а не Вашингтон.
grenel
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Гренел је на тај начин одговорио на наводе једног корисника Твитера да је народ на КиМ жељан тога да сазна шта се дешава иза сцене у Вашингтону и Бриселу.

"Вашингтон је фокусиран на економски развој и радна места - верујемо да је то игнорисано у дијалогу. Али, не можемо да помогнемо када таксе косовске владе и даље штете Косову. Њих прво треба укинути. Такође, политичка питања ће решити две стране, не Вашингтон", написао је Гренел на Твитеру.

Гренел је раније данас назвао лажним вестима изјаве да је на његовом састанку у Вашингтону с председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем разговарано о подели Косова или размени територија.

Предавач на вашингтонском Универзитету Џонс Хопкинс Едвард Џозеф изјавио је раније за Глас Америке да је у разговору Гренела с Тачијем и Вучићем у Белој кући било речи о билатералном споразуму који би био заснован на принципу поделе Косова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести