Групи медицинских радника забрањан улазак на КиМ

БЕОГРАД: Приштина је данас, после неколико дана ирационалне и хистеричне кампање против српских здравствених радника, учинила незамисливо и забранила групи од 20 лекара и медицинских сестара из централне Србије да преко административног прелаза Мердаре кроче на Косово и Метохију.
merdare
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Нема јасније и огољеније потврде да је у Приштини шовинизам прокламован као друштвена вредност, и да у атмосфери мржње коју систематски стварају приштински политиканти, нема места ни за најелементарније обзире хуманости", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Српски здравствени радници, како се истиче, спречени су да ступе на Косово и Метохију, иако су тамо рођени и провели већи део свог живота, под изговором да немају косовске радне дозволе.

"Према њима је на тај начин почињен двоструки злочин, јер након што су били приморани да се својевремено, пред подивљалим албанским шовинизмом склоне у централну Србију, сада им се не дозвољва ни да испуњавају своју хуману дужност, као што су то чинили и до сада, не правећи разлику по вери или нацији", каже се у саопстењу.

Користећи бесмислене административне изговоре, наглашава Канцеларија за КиМ, Приштина је још једном пљунула на човечност и показала да су тековине европске цивилизације на самопроглашеном Косову мртво слово на папиру.

Зато захтевамо од међународне заједнице и њених представника на терену да заузму најоштрији став према оваквој антихуманој и злочиначкој пракси, истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести