Харадинај: Грешка је подрзавати Србију по питању такси

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је да Приштина неће уводити нове мере Београду, али сматра да је грешка Европске уније, САД, пре свега Берлина и Француске, и, како је рекао, свих других држава које подржавају условљавање наставка дијалога укидањем такси.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Харадинај је, на округлом столу о организацији Косовског демократског института (КДИ) на тему "Дијалог Косово - Србија после самита у Берлину", рекао да је Приштина заинересована за мир, али да не заборавља прошлост у погледу дијалога са Београдом.

Приштина, додао је, неће предузети нове мере против Србије, јер, како каже, у том случају би имали проблем са тетманом Срба са Косова од српских институција.

Тврди да Приштина жели решење са Београдом и да основе за споразум постоје.

Пристао је, каже Харадинај, да седи за истим столом са наследницима Слободана Милошевића, који сада воде Србију.

"Нисмо наставили с новим мерама након Трамповог писма, иако смо били спремни на то. Имамо проблем са злостављањем косовских Срба од власти у Београду и то треба решити. Све ово обе стране је само коштало времена. Ми не желимо нови рат. Основа за споразум постоји", казао је Харадинај.

Гворећи о корекцији граница, Харадинај каже да ко год говори да би то донело мир, говори о рату, пренела је приштинска Газета Експрес.

"Они желе да створе нестабилност. Ова тема је затворена у Берлину", рекао је Харадинај.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести