Харадинај: И Читаку је била за поделу Косова

ПРИШТИНА:  Бивши премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је данас да је Вљора Читаку, косовска представница у САД, једна у низу оних који су радили на подели Косова.
ramus haradinaj
Фото: Youtube Printscreen

Харадинај је новинарима код споменика Захира Пајазитија, рекао да је Читаку на том послу била заједно са Хашимом Тачијем и албанским премијером Еди Рамом, пренела је ТВ Кљан Косова.

Додао је да их ова грешка не спречава да, како каже, и даље буду на тим функцијама.

"Пуно је функционера на Косову који су били за поделу територија и направили су велику грешку… Вљора, председник Тачи, (албански) премијер Рама и други", рекао је Харадинај.

Читаку: Дачић хтео да ме застраши, није успео

ЊУЈОРК: Амбасадорка Приштине у САД Вљора Читаку реаговала је на Твитеру након што је шеф српске дипломатије показао њен извод из матицне књиге рођених, наводећи да је Србија "украла" многе званичне документе који су издавани на КиМ.

"Србија је украла наш цивилни регистар, катастарске евиденције, артефакте и још много тога. Један од хиљаде таквих приказао је јуче на седници СБ УН српски министар спољних послова, мој извод из матичне књиге", навела је Читаку на Твитеру.

Додала је и да је Дачић хтео да је застраши, али да није успео.

"Косово је овде да остане", написала је она на Твитеру.

Дачић је синоћ на седници СБ УН показао фотокопију извода из матичне књиге рођених Вљоре Читаку, наводећи да је она држављанка Србије и да никада није тражила отпуст из држављанства.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести