Харадинај и Мустафа потписали споразум, Хоти нови премијер

ПРИШТИНА: Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај и лидер Демократског савеза Иса Мустафа потписали су данас споразум о коалиционој влади, на чијем челу ће бити Бесим Хоти.
 Besim Hoti novi premijer Kosova Foto: promo
Фото: Бесим Хоти нови премијер Косова Фото: промо

Након потписивања Харадинај је рекао је да ће Алијанса бити одговорна за спољну политику и потврдио да ће први потпредседник владе бити Бесник Тахири, док ће министар спољних послова бити Мељиза Харадинај, преноси Кљан Косова.

Према његовим речима, Алијанса ће у Хотијевој влади бити одговорна за спољну политику, правду, привреду и образовање, министар правде ће бити Сељим Сељими, док ће министар за економски развој бити Бљерим Кући и министар, а просвете Раме Љика.

"Сав рад ове владе биће фокусиран на економску активност, потребна је тренутна економска инфузија", рекао је Харадинај.

Хоти: Постигли смо договор о влади са Српском листом

Кандидат ДСК за мандатара Авдулах Хоти изјавио је данас да је та странка постигла споразум о заједничој влади са мањинским заједницама, укључујући И Српску листу, пренела је приштинска Коха. 

Хоти, који ће током дана о могућој коалицији разговарати са још неким странкама, изјавио је да све док постоји могућност да се у парламенту обезбеди већина за нову владу, расписивање избора није потребно. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести