Иса Мустафа: Дали смо реч Гренелу о укидању реципроцитета

ПРИШТИНА: Председник Демократског саВеза Косова Иса Мустафа најавио је укидање мера реципроцитета према Србији ако та странка буде на челу нове приштинске владе, али и поновно увођење те мере ако Србија не укине све препреке према Приштини и не прекине кампању одпризнавања Косова.
isa mustafa
Фото: Tanjug (video arhiva)

Мустафа каже да је то на неки начин и обећање дато специјалном изасланику америчког председника за дијалог Ричарду Гренелу, пренела је приштинска тв Кљан Косово.

"Што се тиче амбасадора Гренела, могу рећи да смо обећали, чак и овде када је био у ДСК, да ће таксе бити укинуте безусловно на одређено време и да очекујемо да и Србија уклони све препреке и прекине кампању отпризнавања Косова", рекао је Мустафа.

Ако се то не догоди, каже, мере ће бити враћене.

"Да будем јасан: сигуран сам да ће у тренутку када ДСК буде водила владу њени први кораци бити уклањање реципроцитета, као сигнал добре воље за наставак дијалога, али то не значи да о тој мери неће бити речи. Реципроцитет ће опет бити уведен ако Србије не укине све препреке према Приштини", рекао је Мустафа за приштинску тв Кљан Косова, а пренео је портал Косово онлине.

Председник ДСК је навео да постоји широка подршка за евентуалну коалицију ДСК са Алијансом за будућност Косова Рамуша Харадинаја, Алијансом за боље Косово Беџета Пацолија и НИСМЕ Фатмира Љимаја, као и још две мањинске групације.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести