Харадинај: Основана сумња о договору о подели Косова

ПРИШТИНА: Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да они који предлажу споразуме о промени граница то чине намерно и свесно, иако такви потези само могу довести до нестабилности и рата, пренела је Коха диторе.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Постоји основана сумња да су Александар Вучић, Еди Рама и Хашим Тачи разговарали о подели Косова, а постоји и сумња да је то учињено под вођством високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини", рекао је Харадинај на округлом столу који је организовао Косовски

демократски институт на тему "Дијалог Косово-Србија после самита у Берлину"

"Добро је да су се сада извинили што су изгубили време на ову тему, јер је све могло да буде још горе“, рекао је Харадинај.

Он је додао да су две стране губиле време јер је прошло 20 година од завршетка рата и Косово нема интерес да, после проглашења независности 17. фебруара и оцене Међународног суда правде, отвара то питање.

Уверавам вас да греши свако ко вам каже да се померањем граница или исправљањем граница постиже мир - нема мира, али се постижу рат и трагедије, рекао је Харадинај и додао да они који желе да предложе споразуме на основу промене граница то раде намерно и уводе Балкан у нестабилност.

"Не желимо нови рат за 20 година", рекао је Харадинај, истичући да он жели споразум са Србијом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести