Харадинајев АБК Куртију послао ковчег као упозорење (видео)

ПРИШТИНА: Опозициона Алијанса за будућност Косова (АБК), Рамуша Харадиања, која је најжешћи противник укидању такси на српске и производе из БиХ, послала је данас премијеру Аљбину Куртију ковчег облепљен папирима са упозорењима, којима се оспорава укидање те мере.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

АБК је ковчег донео пред зграду косовске владе.

Ковчег је облепљен папирима А4 формата на којима, између осталог, пише 100 одсто таксе, обећања, принципи, реципроцитет.

У медувремену у парламенту је у току ванредна седница парламента, сазвана на захтев 41 опозиционог посланика против Куртијеве најаве о постепено и условном укидању такси.

Сједињене Државе захтевају укидање такси одмах и без услова, што је и став Демократског савеза Косова, коалиционог партнера Куртијевог Покрета Самоопредељење.

Ухапшени активисти Харадинајеве странке због ковчега Куртију

Неколико млађих активиста опозционе Алијансе за будућност Косова (АБК), бившег премијера Рамуша Харадинаја, ухапшено је због ковчега који су донели јутрос испред зграде приштинске владе, као симбол "сахране обећања" актуелне власти, пренела је приштинска Газета Експрес.

О њиховом хапшењу посланике је на ванредној седници парламента, који расправља о предлогу косовског премијера за постепено и условно укидање такси на српске и производе из БиХ, обавестила је заменик председника АБК, Теута Хаџију.

"Дубоко жалим због хапшења младих АБК, који су спровели ову активност", рекла је Хаџију.

Према писању приштинске Газете Експрес, кочег је постављен испред парламента и симболизује "сахрану обећања" које је дала актуелна влада.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести