Хасанбеговић тражи извињење Бандића због Палме у ЗГ

ЗАГРЕБ: Бивши ХДЗ-овац и бивши министар за културу Златко Хасанбеговић затражио је од градоначелника Загреба Милана Бандића да се извини због прошлонедељне посете српског политичара Драгана Марковића Палме хрватској престоници.
palma
Фото: Tanjug

Хасанбеговић је запретио да ће, уколико извињење изостане напустити седницу Градске скупштине Загреба, где је сада одборник странке "Неовисни за Хрватску".

Марковић је у Загребу боравио прошле седмице на позив градоначелника Бандића, а циљ посете је била сарадња хрватског главног града са Јагодином, где српски политичар и председник локалне скупштине.

"У знак протеста због овог градоначелниковог моралног и политичког испада, Клуб Неовисни за Хрватску тражи градоначелниково извињење грађанима Загреба, а уколико оно изостане напустиће данашњу седницу Скупштине. Господо и госпође заступници из већине, из скупштинске опозиције имате кворум, пресложите се у ходу и наставите с радом. Спасиба", поручио је Хасанбеговић након паузе.

Како је рекао, Марковић је, мање од две седмице пре него ће доћи у Загреб, у Јагодини српске генерале и адмирале прогласио националним јунацима иИ праведницима које је Хаг осудио као невине жртве.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести