ХР: Породице несталих одазваће се састанку с Вучићем

ЗАГРЕБ: Породице заточених и несталих хрватских бранитеља, те удружења цивилних ратних страдалника током рата у Хрватској следеће недеље ће се одазвати на састанак с председником Србије Александром Вучићем, саопштио је данас Савез удружења породица заточених и несталих хрватских бранитеља.
srbija hrvatska zastave, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у саопштењу, они ће на састанку поново затражити конкретне информације о несталим особама које се, како се тврди, налазе у различитим архивима у Србији, преноси Хина. 

У саопштењу се каже да ће породице несталих хрватских бранитеља и цивила "још једном покушати аргументовано да затраже од председника Србије Вучића испуњавање датих обећања и потпуни ангажман на решавању тога отвореног питања између две државе".

Председник Србије Александар Вучић рекао је током недавне посете Загребу да ће следеће недеље примити представнике несталих из Хрватске.

"Следеће недеље ћу примити представнике несталих из Хрватске, а могу да кажем да смо нека мала ресења неким људима могли већ данас да донесемо, да знају где је тих неколико лица страдало", рекао је Вучић у понедељак на заједничкој конференцији за новинаре са хрватском председницом Колиондом Грабар Китаровић.

Хина наводи да ће се састанку одазвати представници Савеза удружења породица заточених и несталих хрватских бранитеља и удружења у саставу Савеза, представници Заједнице хрватских цивилних страдалника рата у Хрватској и Удружења деце погинулих и несталих хрватских бранитеља. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести