Игор Мировић на снимању сцена из филма "Хероји Халијарда"

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је у Прањанима снимању сцена за филм „Хероји Халијарда“, у режији Радоша Бајића, истакавши да је Покрајинска влада подржала овај пројекат како би се приказала истина о антифашистичкој борби и великом доприносу који је српски народ дао за слободу Европе.
1
Фото: Инстаграм Игор Мировић

"Продуцентска кућа „Контраст студио“ и режисер Радош Бајић на самом су крају снимања филма и серије који осветљавају догађаје из највеће операције спасавања америчких пилота током Другог светског рата. Херојска антифашистичка борба српског народа, чија је Југословенска војска у отаџбини спасила више од пет стотина пилота, екранизује се уз подршку Покрајинске владе Војводине и Филмског центра Србије, у сарадњи са Телекомом Србија и Радио-телевизијом Србије," истакао је Мировић.

Како је додао, овај важан пројекат окупио је велику глумачку екипу коју предводе Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Радован Вујовић, Никола Ракочевић, Нела Михаиловић и други. Последња клапа ће овог лета пасти баш у околини Горњег Милановца и Чачка, где се догађај и одиграо, а премијера филма планирана је за пролеће 2023. године!

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести