Игор Мировић: Родна Војводина и јака Србија

Председник Покрајинске владе Игор Мировић жели Војводини, пре свега, родну годину, јер је она пољопривредни крај и за велики број њених грађана, паора и пољопривредника је веома важно да година буде родна.
igor mirovic, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

– Желим Војводини и да се сви важни пројекти – а ретко се догађа да се у једној години започну изградње инфраструктурних коридора, путева, бројних пројеката – и остваре. Желим да се све планирано заиста и оствари у 2020. години јер ће то за људе значити нова радна места, послове, веће зараде, пуније кућне буџете, што значи и срећније породице – каже Мировић.

– Србији желим да не стане на путу економског развоја, морамо појачати темпо и у сваку општину у Србији мора доћи нова фабрика и људи ће бити задовољнији, срећнији. Сведоци смо тога да у низу година незапосленост пада а зараде расту, и ако тако наставимо, није неостварива идеја председника Србије Александра Вучића да већ 2025. године зараде достигну 900 евра. Могуће је, уколико будемо радили, ако економска стопа раста, која ове године износи четири одсто, буде циљ за сваку годину. У том случају се зарада од 900 евра за пет година може реализовати. То ће значити да људи имају много више мотива да остану у својој земљи, а то је главни циљ сваке политике, па и Србије – истиче Мировић.

Он каже да својој породици жели много здравља, више времена које ће проводити заједно јер га посао често преокупира.

- Бавити се политиком значи бавити се послом који захтева целог човека, без радног времена и слободног дана, без могућности да имате годишњи одмор од 20 или 25 дана, што имају људи попут мене с 52 године старости и 30 година радног стажа. Веома је важно бити с породицом, проживљавати све лепе тренутке, и то је нешто што себи желим у наредној години – каже председник Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести