Игор Мировић у радној посети Кини

Делегација Покрајинске владе, на челу с председником Игором Мировићем, борави у радној посети Кини, у оквиру које ће посетити провинције Гуангдонг и Хајнан.
mirovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Приликом посете граду Гуангџоу, председник Мировић састаће се с вицегувернером провинције Гуангдонг, а потом ће обићи и највећи кинески трговински сајам – Canton.

Делегација ће посетити и провинцију Хајнан, где ће председник Мировић и гувернер Хајнана Шен Сјаоминг у граду Боао потписати Споразум о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између АП Војводине и те кинеске провинције. 

Председник Мировић учествоваће на једној од највећих конференција Кине која се одржава сваке године у Боаоу, а која окупља највише званичнике из целог света. 

Циљ посете јесте повезивање и оснаживање постојећих веза и изградња мостова сарадње између АП Војводине и поменутих кинеских провинција.

Делегацију Покрајинске владе чиниће и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за здравство – доц. др Зоран Гојковић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство – Вук Радојевић.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести