Истекао рок за предају листа, до сада проглашено 16 листа

БЕОГРАД: Рок за предају изборних листа Републичкој изборној комисији истекао је у поноћ, а до истека рока РИК-у су предате 22 листе.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

Закључно са седницом РИК одржном у петак увече проглашено је 16 листа за парламентарне изборе који се одржавају 21. јуна, речено је агенцији Танјуг у Републичкој изборној комисији.

Коалиција за мир - Чедомир Јовановић предала је синоћ изборну листу Републичкој изборној комисији, два минута пре истека рока, односно два минута пре поноћи.

Покрети "Живим за Србију" и "Левијатан" у форми групе грађана поднели су такође синоћ пред поноћ и истек рока изборну листу Републичкој изборној комисији "Покрет Левијатан-Живим за Србију".

У минут пред поноћ они су ушли у просторије РИК-а, отприлике у време када и представници Коалиције за мир-Чедомир Јовановић, а са маскама и ознакама Левијатана.

Мандат актуелном сазиву Скупштине Србије истекао је 3. јуна, јер су мандати посланика потврђени 3. јуна 2016. године.

Нови сазив парламент Србија требало би да добије до 25. јула, односно 30 дана од проглашења коначних резултата избора заказаних за 21. јун, имајући у виду да РИК има 96 сати да прогласи њихове коначне резултате.

Коначни резултати избора требало би, уколико не буде неких значајнијих неправилности, да се потврде до 25. јуна, а онда би седница скупштине требало да се одржи у року од 30 дана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести