Стефановић: Не сме бити насиља, људи имају право на избор

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је да на предстојећим изборима не сме да се деси никакво насиље и нагласио да то не сме да се дешава ни дан после избора, нити било ког дана, јер, истакао је, нико нема право да ускраћује право грађанима да бирају.
stefanovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Стефановић, који је и високи функционер Српске напредне странке (СНС), гостујући на телевизији Студио Б рекао је да ће ова кампања протећи без великих скупова, те да је то разлика у односу на претходне, Он је додао да је најважније бринути о здрављу грађана, али да је такође важно да се грађанима да квалитетна понуда.

Коментаришући напад на лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, Стефановић је рекао да је проблем уколико учесници у јавном животу шаљу сигнале да је нормално некога пребити или вређати.

Ако ви као учесник у јавном животу шаљете сигнал да је нормално пребити некога или увредити га, онда шта ви поручујете новим људима који планирају да се баве политиком и да ли тиме шаљете поруку деци у школи да је нормално тако да се понашају, рекао је Стефановић и додао да нема потребе да се грађани чуде када то раде и неки посланици у Скупштини.

Што да се чудимо када то раде неки посланици. Бошко Обрадовић хоће фижички да се обрачуна са људима који не мисле исто, а у тридесетим годинама такви покрети су се звали фашизам, рекао је Стефановић.

Наглашава да за све ове нападе покушава да се оптужи председник Александар Вучић и Српска напредна странка.

Циљ је, казао је Стефановић, да се на предстојећим изборима грађани изјасне за политике које бирају јер имају право да бирају да ли ће им земља водити неко који је достојанствено представљао у свету са интегритетом и поштовањем.

Коментаришући начин на који се Србија суочавала са пандемијом вируса Ковид-19 Стефановић је нагласио да је Србија једна од земаља које имају најбоље резултате у борби са корона вирусом, а да су медицински радници и најстарији суграђани, најзаслужнији што су избегнути црни сценарији какве су доживеле многе веће и развијеније земље.

Како је казао, ванредно стање је специфична ситуација, али је из ње Србија, захваљујући добром раду полиције, такође изашла много боље од других земаља које су управо у том периоду бележиле пораст броја кривичних дела.

На питање о ситуацији с мигрантима који тренутно борави о Србији као и могућностима нових мигрантских таласа, Стефановић је подсетио да је пре пет година почела интензивна мигрантска криза.

У 2008. кроз целу земљу прошло је 77 миграната, а у 2015. у једном дану смо имали по 15.000 миграната који су пролазили кроз нашу земљу, нагласио је Стефановић и додао да се показало да су биле лажне приче да мигранти остају овде.

Не постоје те приче да сада неко има 500.000 миграната и да ће их вратити. Да су хтели да остану у Србији, Грчкој, Румунији или Северној Македонији, они би остали. Они ни у Мађарској неће, они хоће да иде у Немачку, Француску, Италију, казао је Стефановић и закључио да се миграција неће смирити зато што западна Европа пружа много квалитетнији живот него остатак света.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести