Ивковић: Полиција увелико поступа поводом претњи посланици

БЕОГРАД: Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да је полиција по налогу тужилаштва већ покренула предистражне радње и упутила надлежном тужилаштву извештај о свим прикупљеним чињеницама које се односе на претње посланици Мариники Тепић.
Biljana Popović Ivković  foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Одговарајући на питање Танјуга поводом саопштења народног посланика Мехе Омеровићу да полиција и тужилаштво нису до сада реаговали на претње упућене посланици Тепић, Поповић Ивковић је рекла да је веома изненађена Омеровићевом изјавом, у којој је отворено напао полицију а да се пре тога није информисао шта је заправо права истина.

"Недопустиво је да као народни посланик паушално износи у јавност нетачне тврдње и на тај начин дезавуише грађане. Да се претходно боље упознао са свим чињеницама знао би да је полиција, по налогу тужилаштва, већ покренула предистражне радње и упутила надлежном тужилаштву извештај о свим прикупљеним чињеницама које се односе на претње посланици Тепић", нагласила је државна секретарка.Она је изразила очекивање да ће се Омеровић извинити грађанима и припадницима полиције због ових неистина, као и неоснованих и нетачних оптужби да је изостала реакција у овом случају.

Омеровић је раније данас у саопштењу навео да је разочаран што тужиластво и полиција до сада нусу реаговали, те подсећа да је Мариника Тепић народна посланица опозиционе партије, жена и представница једне од националних мањина које живе у Србији.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести