АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ КАТЕГОРИЧАН Први човек српске престонице мора да има јасне националне ставове

БЕОГРАД: Локална политика има везе са националним ставовима јер први човек српске престонице мора да има ставове и на те теме, изјавио је данас Александар Шапић, члан Привременог органа града Београда и кандидат за градоначелника листе „Александар Вучић- Београд не сме да стане”.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

Шапић је рекао да је одлучио да се у овој кампањи ослони на оно што је радио 14 година и да му то буде основ свих будућих планова и платформи које планира да постави.

„Питали су ме какве везе има локална политика са националним ставовима, те ми говоре да често спомињем да Косово не може да буде независно и да никада не смемо да дозволимо да нам се накачи етикета геноцидног народа, као и да често помињем да не смемо да прекинемо односе са Русијом. Зашто то да не спомињем? Хоћемо ли сутра у тим истим школама које сви желимо да правимо, децу да учимо да Косово није део наше територије, да су Срби геноцидан народ, да су нам Руси непријатељи или да на Скупштину града и школу треба да закачимо шарену заставу дугиних боја? Хоћемо ли у тим школама децу да учимо како могу да промене пол, још док су малолетна? Да ли то хоћемо?'', истакао је Шапић за Б92.

Градоначелник, како је истакао, не може да има антисрпске ставове и вредносне ставове који се косе са српском традицијом и постулатима једног здравог друштва.

„Свако ко није антидржавни и антисрпски спреман сам са њим да разговарам. Можемо да се не слажемо око неке саобраћајнице, пута, али нема шта да причам са оним ко је спреман да се одрекне дела своје територије, ко је спреман за себе да каже да је геноцидан или да изједначи српски заставу са шареном дугином заставом. Са таквима нема ни разговора”, нагласио је.

Он је рекао да се последњих неколико седмица веома интензивне дојаве о постављеним бомбама у школама у Београду, те да је то постало изражено када су најављени и расписани избори.

„Нећу да улазим у то ко стоји иза тога, али је коинциденција превелика. Недавно сам апеловао и поручио да не раде то деци. Није лако ући у траг ономе ко то чини, али је преседан био пре неки дан када је дојава о бомби почела да се доставља и на адресе”, закључио је Шапић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести