АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ О НОВОЈ ВЛАСТИ У СРПСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Нећемо водити тајне преговоре, ко жели са нама, рећи ће јавно

МЛАДЕНОВАЦ: Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да неће водити тајне преговоре о формирању већине у Скупштини Града Београда, а да они који буду желели да заједно са СНС-ом воде Београд, то ће рећи јавно.
1
Фото: TANJUG/ BEOINFO

"Ми нећемо водити никакве тајне преговоре, нити ће тајно било ко нас да подржи. Онај ко буде желео да заједно с нама на било који начин учествује у вођењу Београда, то ће јавно да каже. И јавност ће о томе бити обавештена пре него што се успостави скупштинска већина", рекао је Шапић.

Како је навео, уколико се испостави да коалиција око СНС не може да дође до 56 одборника, онда ће или неко други доћи до те већине, или ће се ићи на поновљене изборе.

Према његовим речима, одређени контакти су већ остварени, а до 19. или 20. фебруара, када је рекао да очекује заказивање Конституционалне скупштине, биће и разговора. Један од оснивача покрета "Ми - глас из народа" Александар Павић је рекао да су постојали проблеми са Александром Јерковићем још пре избора око места на републичким и градским листама и да су чак због тог сукоба хтели да не предају градску листу. Тим поводом, а истовремено се осврћући и на коментар Бранимира Несторовића после избора да поједини његови одборници намеравају да продају своје мандате, Шапић је рекао да се радије не би бавио дешавањима у другим организацијама.

"Не знам да ли је господин Несторовић то пријавио полицији. Сазнања да је неко неког покушао да поткупи морају да се предају истражним органима. Ето, сад смо чули да су они имали своје проблеме и много пре тога. Зашто смо за то чули тек сада, а не одмах након избора, то сад већ заиста није на мени и нећу то да коментаришем", истакао је Шапић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести