АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ХИЛ Свима нам је циљ да Србија постане јача земља

БЕОГРАД: Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил рекао је данас да се превазилажење проблема насталих после избора у Србији, решава кроз инситуције, које томе и служе.
с
Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

 Он је то рекао новинарима након отварања реновираног Института "Др Цветко Брајовић" у Липовици и подсетио да је на изборима у Србији био присутан велики број међународних посматрача, пре свега из ОЕБС-а.

"С обзиром да је ОЕБС веома искусан у овим стварима, они ће пружити своју помоћ свима који су се бавили посматрањем избора и помоћи да се нађе 'лек' и да се превазиђу ти проблеми до којих је дошло. Оно што сам већ раније поручио, а понављам и сада - САД су спремне да наставе сарадњу са будућом Владом када буде формирана и да се баве оним питањима од заједничког интереса, а то је пре свега да Србија стабилизује свој курс кретања у правцу Европске уније и западних институција", рекао је Хил.
Према његовим речима, уколико сви буду заједно радили на превазилажењу уочених проблема и неправилности, тај заједнички рад, разумевање и сарадња довешће до тога да Србија постане јача земља. Сви идемо ка том циљу да Србија иде напред", закључио је Хил.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести