АНА БРНАБИЋ Срамотно је што опозиција критикује Николу Јокића због подршке СНС-у

БЕОГРАД: Поверница СНС за Београд Ана Брнабић изјавила је данас да су листу "Александар Вучић- Србија не сме да стане" подржали интелектуалци и јавне личности које верују у политику Александра Вучића и који су именом и презименом ту подршку дали и да је срамно што опозиција критикује Николу Јокића мислећи да он има одређене привилегије од подршке тој листи.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Коментаришући изјаву каријерног дипломате Срећка Ђукића, који тврди да ће се људи који су подржали ту листу "чудити када их буду оспоравали" и да су због те подршке добили "одређене привилегије", она је истакла да је то "срамотно".

"Да кажете да је Никола Јокић, најбољи кошаркаш света, ту зато што очекује неке привилегије. Какве то привилегије ми можемо да му дамо? Човек се показао на светској сцени. Најбољи је кошаркаш света. Дакле, шта тачно може Никола Јокић да очекује од тога што је подржао листу 'Александар Вучић- Србија не сме да стане', осим што заиста верује и види колико се на крају крајева улаже у спорт, колико се улаже у образовање, колико се улаже поновно у науку, инфраструктуру, колико Србија јача.

Дакле, човек је именом и презименом стао на овом списку од 2000 плус јавних личности", рекла је она за ТВ Прва.

Она је рекла да је први на списку академик Владимир Кањух, који је читав свој живот дао за Србију, за све њене грађане, који је толико тога урадио и прославио име Србије и на светској сцени и додала шта тачно може да очекује он од подршке Александра Вучићу.

Брнабић је додала да опозиција дели грађане на људе првог и другог реда и да сви који не подржавају њихову политику су нижи слој друштва.   Она се осврнула и на све што је до сада Влада Републике Србије урадила, и подсетила да је само у интернет мрежу уложено 60 милиона евра, а да је опозиција оспоравала то улагање.  

Подсетила је опозиција говорила да је "бацање пара" изградња аутопутева.  

Говорећи о нападу на активисткињу СНС Ђурђу Боснић који се десио 6. децембра у београдској општини Звездара, Брнабић је оценила да су тако у самој завршници кампање почели и физички насртаји на активисте СНС.

"Активисти су ишли од врата до врата да разговарају са људима, да поделе промотивни материјал. Ви видите да су они у потпуности пристојни. Они носе тај промотивни материјал и наш програм, наша обећања и то што нудимо, резултате на флајерима, шта смо све урадили у последњих неколико година. Једина смо листа која се појавила са програмом до 2027. године, са конкретним плановима, са циљевима, вредностима, идеологијом, тако да иду људи да то представе", рекла је Брнабић. Она је навела да је човек који је напао активисткињу управник музеја Југословенске кинотеке, који је у тој институцији од 2003. године.

"Дакле, још једна лаж коју они стално понављају, како је ово диктатура и како овде не можете да се запослите без чланске карте Српске напредне странке, наравно крећући од себе. Дакле, тог човека нико није дирао. Он је од 2003. тамо. Очигледно њихов, део бивше власти. Нико га није дирао. Он је остао у Кинотеци у време владе Александра Вучића и у време моје владе", рекла је Брнабић.  

"Ми смо свакако покренули кривични поступак. Пријавили смо ово Министарству унутрашњих послова и свим надлежним институцијама. Али је добро да људи виде шта све трпе наши активисти у кампањи, само зато што желе да разговарају са људима", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести