Ђурђев: Србија мора да престане да се брани од Новог Сада

Важно је да на градским изборима у Новом Саду кандидат власти за градоначелника буде просрпска фигура јер ће на супротној страни бити Мариника Тепић као кандидат опозиције, рекао је Александар Ђурђев, председник Српске лиге.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Она није ни српски ни румунски патриота јер су нама Румуни братски народ који није признао независност тзв. Косова, погледајте само како њихови навијачи на свим европским утакмицама истичу да је Космет срце Србије. Тепићка је опасан кандидат јер има снажне сепаратистичке војвођанске сентименте у себи, она је била функционер Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка иако то сада покушава да сакрије - истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге подвукао је да је од суштинске важности за очување Новог Сада у правом рукама то да коначно један Новосађанин постане премијер Србије.

- То је Милош Вучевић, понос Новог Сада и понос целе земље. Крајње је време да Србија престане да се брани од Новог Сада, Српски град који јесте изворно име Новог Сада заслужује свог премијера и има да понуди Вучевића као убедљиво најбољег кандидата и најпопуларнијег политичара после Вучића - додаје Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да би избор Вучевића на место премијера био порука свим Новосађанима да је њихов град уважен од њихове једине државе коју имају.

- То би био најбољи одговор на гласине антисрба и непријатеља наше земље које се пласирају међу Новосађане да нико из Новог Сада, ма колико то заслуживао, не може постати премијер Србије - закључио је Ђурђев.

(Pink)

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести