РИК усвојио одлуке у вези са изборима 17. децембра

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија (РИК) је на данашној седници усвојила пет одлука, које се поред осталог односе на праћење рада РИК-а, роковнике за вршење изборних радњи у поступку избора народних посланика на изборима 17. децембра и формирање изборних комисија у јединицама локалне самоуправе.
Izbori
Фото: pixabay.com / dnevnik.rs

Комисија је на 11. седници по реду једногласно усвојила одлуку о обрасцима за подношење пријаве за посматрање рада органа за спровођење избора за народне посланике Народне скупштине расписаних за 17. децембар.

Ова одлука се односи како на праћење рада РИК-а, локалних изборних комисија, као и на рад бирачких одбора током изборног дана.

РИК је једногласно усвојио и роковнике за вршење изборних радњи у поступку избора народних посланика Народне скупштине, затим одлуку о одређивању јединица локалне самоуправе у којима ће РИК образовати локалне изборне комисије у сталном саставу за спровођење избора, као и одлуку о саставу и раду изборне комисије јединица локалне самоуправе приликом истовременог одржавања избора за народне посланике и избора за одборнике скупштина јединица локалних самоуправа.

Пета тачка дневног реда РИК-а била је доношење финансијских одлука везаних за рад РИК-а и спровођење избора, која је такође усвојена једногласно.

Седници је присуствовало 17 чланова РИК-а, а седницом је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести