У ЈЕДНОЈ КОЛОНИ Потписан коалициони споразум странака окупљених око листе „Србија против насиља”

БЕОГРАД: Представници странака окупљених око протеста потписали су данас коалициони споразум и договорили се да заједно наступе на парламентарним изборима са листом под називом „Србија против насиља”.
1
Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Како је саопштено на конференцији за новинаре испред Дома Народне скупштине, носиоци листе биће председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић и потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

„Листа Србија против насиља званично креће у кампању, крећемо у прикупљање потписа, с циљем да заједно, уједињени са грађанима Србије, 17. децембра изаберемо Србију будућности без насиља, Србију извесности, у којој ће сви бити задовољни, и млади и пензионери”, рекао је Алексић обраћајући се окупљеним новинарима.

Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Радомир Лазовић из Зелено левог фронта подсетио је да су се пре шест месеци догодила масовна убиства у ОШ Владислав Рибникар и селима у околини Младеновца.

„То је једна велика одговорност који носимо и у ову изборну кампању и коју смо носили током протеста. Желим да кажем да осећамо ту одговорност и да ћемо се изборити да ниједан родитељ више не осети оно што су у овако великој патњи осећали родитељи убијене деце, родитељи све деце у Србији и оно што смо сви заједно осећали”, поручио је Лазовић.

Председник ССП-а Драган Ђилас рекао је да је проценио да је тим са Алексић и Тепић на челу спреман да победи криминал и корупцију, заустави раст цена, подржи домаћу привреду и свакоме ко има посао и ради, тај посао и сачува.

„Визија сигурне, стабилне, безбедне Србије. Србије у којој се живи пристојно и нормално, ујединила је све ове људе у идеју Србије против насиља”, рекао је Ђилас.

Странке и покрети који су потписали коалициони споразум су Демократска странка, Еколошки устанак, Зелено леви фронт, Заједно, Народни покрет Србије, Ново лице Србије, Покрет слободних грађана, Румунска партија, Странка слободе и правде и Србија центар.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести