ВУЧЕВИЋ И ВУЧИЋ НА ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ У ЛЕСКОВЦУ: Ово су најважнији избори у 21. веку, Србија не сме да стане

ЛЕСКОВАЦ: Избори који су пред нама су најважнији избори у 21. веку и глас за листу „ Србија не сме да стане” значи будућност за Србију, поручили су председник Српске Напредне странке Милош Вучевић и председник Србије и носилац коалиционе листе СНС Александар Вучић у Дубочици на предизборном скупу листе „Александар Вучић - Србија не сме да стане".
Tanjug/ Tara Radovanović/ Printscreen/Instagram
Фото: Tanjug/ Tara Radovanović/ Printscreen/Instagram

Председник Србије и члан СНС Александра Вучић изјавио је данас, на предизборном скупу напредњака у Лесковцу, да је СНС поново започела кампању на југу Србије и нагласио да глас за листу „Србија не сме да стане” значи будућност за нашу земљу, сигурност и безбедност за грађане, као и још фабрика, изграђених школа и болница, али и веће плате и пензије.

„Зато што када дођете на југ Србије добро можете да видите колико људи упркос свему што смо урадили и даље живе тешко, али колико наде полажу у будућност и колико тога очекују да се промени”, рекао је Вучић.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Он је истакао да је зато важно да руководство државе чине људи који добро знају шта је држава и не играју се државом, већ разумеју шта су витални интереси нашег народа и знају како се Србија чува - и памећу, мудрошћу, али неретко и храброшћу.

Кад год је било потребно људи са југа Србије увек су били ту за своју државу, рекао је Вучић.

„Наш посао је да видимо како то југу земље да вратимо. И моја душа, као и ваша, исто тражи - да живимо боље и обезбедимо деци живот и да им гарантујемо будућност”, навео је он.

Каже да су раније људи сумњали да ће бити изграђен аутопут кроз Грделичку клисуру, јер су сви то најављивали, а нико није успео, чак ни Бизмарк.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Вучић је додао да је у Лесковцу раније у индустријској зони била трава и да нико није веровао да ће ту доћи велике компаније попут Аптива, где ради и Саша из породице Станковић коју је данас посетио пре скупа, а који је планирао да иде у Немачку.

Председник је додао да је та породица одлучила да остане у Србији и планира и друго дете и поручио „да су људи који живе за Србију наша највећа снага”.

Изразио је уверење да ћемо успети део људи из иностранства вратимо у Србију и покажемо им да могу и овде да зарађују исто као у иностранству.

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да су избори заказани за 17. децембар најважнији у 21. веку.

Нагласио је да није питање само која ће листа добити највише гласова, већ ће грађани тада бирати хоће ли Србија остати независна, војно неутрална држава која мисли својом главом и доноси одлуке водећи се интересима својих грађана или ће бити као до 2012. године.

„Ми као јединствена листа 'Александар Вучић-Србија не сме да стане' пред грађане Србије излазимо чиста образа са јасним резултатима, са више од 450 километара нових ауто-путева и 460 у изградњи, са брзом пругом, стотинама фабрика, магистралним гасоводима, школама, обдаништима, излазимо са враћеним националним достојанством Србији”, рекао је Вучевић.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Истакао је да ова листа кандидује идеје које је способна да оствари, а то су просечна плата од 1.450 евра, просечна пензија од 620 евра и минималац од 650 евра 2027. године.

Професорка енглеског језика Андреа Тошић рекла је на скупу да је данашњи дан веома важан за град Лесковац, али и за њу лично.

„Држава почива на правди, домовина на мајци и жени, зато је моја одговорност утолико већа. Захваљујући одговорној политици предсеника Александра Вучића, живимо у много бољем и развијенијем друштву. Такође, знам да је преданим радом градоначелника Лесковца, Горана Цветановића, овај град постао много лепше место за живот”, рекла је Тошић.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Она је додала да се у Лесковцу никада више није градило, отварају се и реновирају школе и вртићи, фискултурне сале, фабрике.

Професорка је рекла да је за Лесковац најважније што ће следеће године добити реконструисану болницу и та болница имаће много боље и лепше услове за рађање деце.

„Вучић је сидро за стабилност у овим заиста изазовним временима”, додала је она.

Одбојкашица Весна Читаковић Ђуришић, рекла  је да јој је част што данас говори и задовљство што је на листи ове странке.

„Политка Александра Вучића донела је да живимо у мирној и стабилној Србији, чија се привреда, инфраструктура и економија развијају, а не заостају ни култура ни спорт. Никада нисмо имали већа улагања у спортску инфраструктуру, у спортске клубове и организације”, додала је одбојкашица.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Она је нагласила да држава није заборавила спортске клубове у доба короне и да без ње не би преживели. Она је додала да држава сваки успех спортиста зна да награди. Истакла је да се гради велики број терена и да је то још један разлог због чега „Србија не сме да стане”.

Директор Музеја жртава геноцида и историчар Дејан Ристић, рекао је да је данас импресиван призор у Лесковцу, јер су се људи окупили на југу Србије, у Јабланичком округу у великом броју.

„Окупљени смо данас да покажемо јединство, да покажемо одлучност и веру. Прелепи мозаик који се зове Србија, који се зове отаџбина, а сви ми смо коцкице, подједнако важне у том мозаику. Зато је важан сваки појединац наше земље”, рекао је Ристић.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Србија мора, како је истакао, да буде јединствена и сложна да се бори за сваког појединца, јер сваки појединац има моћ и снагу.

„Кажу да нема избора, а прави избор је Србија. Србија која не сме да стане”, додао је он.

Председник СДП Расим Љајић навео је три разлога због којих грађани треба да гласају за листу „Александар Вучић- Србија не сме да стане”.

Подсетио је да је претходни слоган био „Мир. Стабилност. Вучић” и додао да је та порука сада актуелнија, него раније, зато што мир више није вредност која се подразумева, већ за коју треба да се бори.

Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

„Александар Вучић је брана сваког екстремизма, са било које стране и зато је важна подршка и није свеједно колика је разлика, сваки глас је важан”, рекао је Љајић.

Републичка изборна комисија прогласила је у петак листу „Александар Вучић - Србија не сме да стане”, а први на листи је председник СНС Милош Вучевић.

Комисија је на седници утврдила да је уз ову листу предато 88.083 правно ваљаних потписа бирача који подржавају листу и да су се стекли услови да се листа на којој је 250 кандидата прогласи.

Председник Вучић је у среду својим потписом пружио подршку изборној листи коју предводе напредњаци и рекао да ће неке ствари да се виде на изборима и да ће то бити најважнији дан.

Председник Србије Александар Вучић расписао је у среду ванредне парламентарне изборе који ће се одржати 17. децембра, док је председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић расписао за исти дан локалне изборе у 65 градова и општина у Србији укључујући и Београд.

Српска напредна странка основана је 2008. године, а од 2012. године је владајућа странка.

Први председник странке био је Томислав Николић, а Вучић је на челу странке био 11 година, до маја ове године када се повукао са те функције, а на место председника изабран Милош Вучевић.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести