ВУЧИЋ У УЖИЦУ: Решили смо да променимо лице ове земље! ВУЧЕВИЋ: Србија није стала, она се уздигла (ФОТО)

Предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржава се данас у Ужицу с почетком у 18 часова.
v
Фото: Ilustracija/Tanjug

Рекао сам малопре Милану Стаматовићу "слушај, чим ја чујем ове навијачке песме, мора да је Крсто преговарао са навијачима Прибојског крста да дођу", рекао је шаљиво Вучић на почетку говора.

- Истрпео је велике нападе, јер је желео да буде уз своју отаџбину, када су правили атмосферу сви који нама приступе су издајници не знам чега. Један велики аплауз за Милана Стаматовића који је заједно са нама вечерас овде у Ужицу.

- Ушао сам у халу, посетио Чачак и Злакосу пре него што сам стигао, али сам чуо део кад је Милан почео да говори, каже "сели, па се договарали политичари, компромисно решење направили", људи да вам ја кажем, од 1993. године, кад сам ушао у политику, сећам с еишао сам у Чачак, сећаш се ти нашег друга, ишао код њега у штампарију, па разговарај с њим и увек о ауто-путу и сви причају о ауто-путу, е да ли ће да иде овуда, или онуда, е дај га мало овде, па онде, е немој кроз ту општину, а нико ништа да уради, а да седе и причају у кафани уз јагњетину то смо сваки дан радили, сви политичари у овој земљи, а онда смо коначно решили да променимо лице ове земље и да покажемо да можемо нешто да направимо.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Ауто-пут који ће да буде други или трећи по величини, када то будемо завршили, а завршићемо за 6 месеци онда ће Ужичанима бити лакше, истакао је Вучић.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Одмах ћемо кренути да градимо, идемо на брзу саобраћајницу према Ужицу до Беле земље и онда ка Вишеграду и онда смо решили тај прелепи део Србије, али и да у Ужице можемо да доводимо нове фабрике и велики број инвеститора, рекао је и додао:

“Обећао сам свим Ужичанима да ћемо да правимо нову халу, биће одобрен новац за нову халу и Ужице ће добити нову халу”.

Не сањамо сви исте снове. Неки људи имају веће снове. Биће суштински клинички центар у Ужицу и биће ужасно скуп. Уложићемо огроман новац да Ужице добије оно што му припада и буде прави велики регионални здравствени центар, поручио је.

Размишљао сам о тунелу кроз Кадињачу, видим да је доста људи дошло из Бајине Баште. Драго ми је што вас видим, браћо и сестре, рекао је Вучић, након чега је уследио громогласан аплауз уз узвике "Ацо, Србине".

Међутим, ваљда вам глава оде препуна брига од Косова до свих светских проблема, јер сви би некако да притисну Србију и ако не могу да се иживљавају на неком другом "наћи ћемо Србију па ћемо њима да покажемо силу" и сад гледај да штитиш Србију што није увек једноставно и у свим тим питањима заборавио сам нешто много важније. Погледао сам неке поадтке и хтео да видим колике су листе чекања у Ужицу. За магнетну је 3 године, за ортопедију је 2, операцију катаракте годину дана, за тачно 10 дана стиже нова магнетна резонанца, казао је.

Како је додао, лепо је док причамо до ауто-путевима, то доводи инвеститоре и запошљава људе, али шта да радимо ако нисмо сачували здравље нашој деци и нашим најстаријима. Како је некоме због магнетне резонанце лакше да оде у Београд, а не да дође у Ужице и добије сву негу која им је неопходна.

Сам ћу томе да се посветим о бризи према људима до краја свог председничког мандата, поручио је.

Вучевић: Грађани, имате два избора, две политике, две Србије

- Сигуран сам да сви ми овде, али и огромна већина грађана Србије зна кроз шта смо сви заједно пролазили претходних 10, 11 година, с чим смо се суочавали, највеће поплаве, миграције, две године короне, борбе за људске животе, после тога рат у Украјини, све до овог сукоба између Израела и Палестине, притом ова наша жива рана на Косову и Метохији је отворена и посипају рану. Уз снажно лидерство председника државе, Србија не да није стала, него се уздигла и почела да хода напред право, престала је да буде џак за ударање и да се брука пред свима, али нема потребе да буде понижавана и обезвређивана од других. Ми добро знамо шта је наша држава и шта су наше обавезе.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

- Грађани Србије, имате две могућности: Имате Александра Вучића, и имате Драгана Ђиласа. Имате два избора, две политике, два политичка пута, на неки начин и две Србије - Србију која неће да стане, која се бори за све наше грађане и имате Србију закатанчених фабрика, изгубљених радних места, Србију која се стиди сама себе, која мора бити тамо где су поражени и зато је избор врло једноставан - рекао је Вучевић, у Ужицу и додао "како народ каже, тако ће и бити".

Курир

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести