ЗАПАДНЕ СЛУЖБЕ СЛИЧНИМ МЕТОДАМА РУШЕ СРБИЈУ И РУСИЈУ Ево како се за велике паре издаје своја земља (ФОТО/ВИДЕО)

Смрт контроверзног руског опозиционара Алексеја Наваљног, подсетила нас је на то колико су у свакој држави испреплетане домаћа и спољна политика и колико стране службе злоупотребљавају одређене појединце у намери да преко њих нанесу штету земљи која им је на мети.
dragan djilas YT
Фото: Youtube/ Euronews Serbia

Србија је такође имала искуство обојене револуције петог октобра, а и претходних месеци видимо интензивно дејство страног фактора, који уз помоћ опозиције жели да дестабилизује нашу земљу.

Према писању портала 24 седам, многи појединци апсолутно свесно и добровољно пристају да буду оруђе у рукама странаца против сопствене земље, склапају пакт са ђаволом само да би им ти исти странци помогли да се дочепају власти након преврата, или да барем док су у опозицији лепо и угодно живе.

У те сврхе издвајају се баснословна средства, не жале се ни милиони само да би се остварили циљеви у том хибридном рату.

Искуство ДОС-а и петооктобарске револуције је сада већ добрано расскринкано и документовано. Ни домаћи актери, а ни странци који су их пумпали милионима, не крију да је то била операција коју су странци здушно подржали зарад сопствених интереса. Ишло се по милионе долара у кешу до Будимпеште, уплаћивани су милиони и на тајне рачуне. Док су извођачи прљавих радова пунили своје џепове, страни центри моћи су изводили и операције под лажном заставом, а све у циљу изазивања хаоса у земљи.

Фото: Printscreen

Можемо основано претпоставити да су и многи напади на опозиционаре и ликвидације у тим годинама биле управо у те сврхе - да би оптужба пала на домаће власти и да би таква дешавања изазвала додатни револт.

Везе Запада и Алексеја Наваљног

Алексеј Наваљни је човек кога сада Запад представља као мученика који је дао свој живот у борби за демократију и слободу говора, али његову прошлост и историјат политичког деловања крију као змија ноге.

Опозиционар је био вођа партије "Русија будућности" која се залагала за приближавање Русије Западу. Ова странка никада није остварила значајнији резултат на изборима, али су њене активности са пажњом праћене у западним медијима и даван јој је неупоредиво већи значај него што га је заиста имала на руској политичкој сцени.

Наваљни је представљан као неко ко се бори против "корупције у руском друштву" и "ауторитарног Путиновог система". С друге стране, руски медији су писали о везама овог опозиционара и његових сарадника са западним тајним службама.

Смрт контроверзног руског опозиционара Алексеја Наваљног, подсетила нас је на то колико су у свакој држави испреплетане домаћа и спољна политика и колико стране службе злоупотребљавају одређене појединце у намери да преко њих нанесу штету земљи која им је на мети.

 

Тако је 2012. године у руским медијима изашао снимак на ком се види извршни директор антикорупцијске организације Алексеја Наваљног, Владимир Ашурков, док разговара са особом за коју се тврди да је службеник британске амбасаде у Москви.

Особа коју је Ашурков срео у московском кафићу идентификована је као Џејмс Вилијам Томас Форд, тада други секретар за политичка питања амбасаде Велике Британије у Русији. ФСБ је сумњао да је он агент МИ6 који ради под дипломатским заштитом.

Како преноси 24 седам, део Ашурковог говора, који се види на снимку, био је везан за новчана средства која су потребна његовој организацији.

И у српској опозицији странци коло воде

Алексеј Наваљни је такође пример да активиста може бити злоупотребљен од страних служби, не само ако је отворено либералан и аутошовинистички настројен, већ и ако је екстремни десничар. Он је познат као неко ко је заговарао малтене став да је актуелна руска власт издајничка, а националне мањине је сматрао нижим бићима.

У нашој земљи смо имали случај из двехиљадите, када су многи навијачи и националисти били изманипулисани тиме што су подстакнути да (с)руше власт, за коју су их убеђивали да је издајничка, да би на крају, уместо те власти, била доведена гарнитура која је била можда и највише издајничка у историји Србије.

Данас, као што су то радили Наваљни и њему блиски људи у Русији, у нашој земљи тајкун Драган Ђилас предводи опозицију која је на директној вези са западним службама и амбасадама.

Еклатантан пример страног мешања у унутрашње ствари Србије смо имали пре неколико месеци, када је у јеку предизборне кампање, Ђиласов квазидесничар Милош Јовановић, који иначе има француски пасош и лажно се представља као српски патриота, ухваћен на делу како шурује са странцима не би ли дошао на власт на изборима који су касније одржани.

Тако су се Милош Јовановић лидер Новог ДСС-а и његов шеф кабинета Здравко Веселинов, састали у седишту странке са службеницима политичког одељења Амабасаде САД у Београду Тимоти Кроботом, Мерилин Мишел и Денисом Ибишбеговићем. Њиховом састанку са Американцима су се потом придружили и Вилијам Хопкинсон, шеф политичког одељења у Амбасади Велике Британије у Београду, Џек Вотсон и Владан Аврамовић, службеници истог одељења. 


Милош Јовановић отворено прети насиљем, јер му се не свиђају резултати избора!

Милош Јовановић, који се представља као десничар и патриота, поново је показао да је десна рука Драгана Ђиласа и потпуна марионета аутошовинистичке листе Србија против насиља.

Док се лажно буса у ,,груди јуначке'' и назива актуелну власт издајничком и оном која наводно продаје Косово, Јовановић је у коалицији са листом која сматра да смо извршили геноцид у Сребреници, да треба да признамо тзв. Косово и да уведемо санкције Русији.

Не само што се Јовановић удружио са онима који заступају ставове отворено супротне интересима Србије, већ жели заједно са њима да подстакне насиље и унесе анархију у наш политички живот. У прилог томе говоре и његове изјаве током данашње конститутивне седнице Скупштине града. Или боље речено конститутивне седнице у покушају, пошто је иста одложена.

 

Јовановић је изјавио да су он и његова коалиција потпуно солидарни са остатком опозиције, а што је најскандалозније дао је себи за право да апсолутно чисте изборе прогласи за нелегитимне и да још и запрети да градска власт неће бити конституисана. 


Западне дипломате, а заправо врло вероватно прикривени оперативци њихових служби којима је дипломатски статус само маска, према писању 24 седам, итекако рачунају и на тзв. десни спектар српске политичке сцене, јер знају да би за извођење њима жељеног преврата, само отворене либералне, аутошовинистичке снаге биле недовољне, јер српски народ не воли издајнике и никада такве групације не би могле да мобилишу већи број грађана. Зато је потребно, преко лажних десничара и квазипатриота, који ће често нападати власт за наводну издају, заведу одређени број лаковерних и добронамерних суграђана, који би мислећи да се боре за интересе земље, изманипулисани изашли на улице.

34 седам, такође, пише и о протераном хрватском дипломати, а заправо обавештајцу, Хрвоју Шнајдеру, који је имао веома интензивне активности по Србији и у своју мрежу је увукао многе опозиционаре. Сарадници протераног хрватског дипломате били су и Ђиласови пулени Здравко Понош, Мариника Тепић и Зоран Лутовац, који су се често састајали са Шнајдером и са њим делили разне информације.

Осим њиих, део исте мреже чинило је још опозиционих политичара и чланова разних невладиних организација.

Шнајдер је веома интензивно радио по нашој земљи и имао је велики буџет на располагању. Плаћао је и шаком и капом српске опозиционаре - опозиционо настројене активисте из политичких партија, НВО сектора, медија итд.

Фото: Printscreen

Странци финансирају српске студенте да праве хаос

Емилија Миленковић, Иван Бјелић, Никола Ристић су лица која су била често виђена на протестима опозиционе листе "Србија против насиља", а нарочито су били у првом плану "студентских протеста". Иако су неки од њих признали да заправо уопште и нису студенти.

А ко су они заправо?

Иван Бјелић, који је на "студентском протесту" одржаном у Бирчаниновој улици блокирао саобраћај је, како сам каже "добро друштво за протесте". Поред тога је и члан Управног одбора Кровне организације младих Србије.

Иван Бјелић има и добру финансијску залеђину. Поред тога што је члан Управног одбора КОМС-а, Бјелић је и координатор организације "Форца Пожега", која новац прима као пројекат фондова за евроинтеграције. Само за пројекат "Ка Европи - са знањем и сазнањем" Форума цивилне акције ФОРЦА Пожега, предложен је буџет од 1.566.000 динара, према подацима Министарства за европске интеграције Републике Србије. 

Фото: Printscreen

Емилија Миленковић још једна је "активисткиња", такође чланица Управног одбора Кровне организације младих Србије. За разлику од Ивана, она у слободно време "руши родне баријере", како наводи у свом опису на страници. 

А шта је Кровна организација младих Србије, чија су два члана Управног одбора активно предводила "студентске протесте" (иако Иван сам каже да није студент) ?

У питању је невладина организација финансирана немачким парама.  

Иста та НВО "Кровна организација младих Србије" реализује и јутјуб канал "Хиљаду зато".

Канал Хиљаду Зато реализује Кровна организација младих Србије у оквиру програма "Young Media - Media for and with young people" (Медиј за и са младима), у сарадњи са ДW Академие и уз подршку Немачког Савезног министарства за економски развој и сарадњу - наводи се у опису канала.

И ту долазимо до још једног активисте, који такође каже да није студент. Никола Ристић, који је на протесту испред РИК-а снимљен и током напада на члана РИК-а, један је од водитеља канала, али и сарадник немачког Дојче велеа.  Дакле, немачким новцем финансирају се "активисти" који су предводили "студентске протесте" у Београду.  Ристић је био и један од организатора тзв. зечјег перформанса, односно протеста испред Скупштине Србије када се одржавала конститутивна седница.

Пратити траг новца

Као што видимо, страни центри моћи, а пре свега стране службе, све чине да дестабилизују суверене земље, попут Русије, Србије, Кине...У те сврхе користе и опозицију, али нарочито младе, студенте. Бесплатног сира има само у мишоловци, па је наивно веровати да странци овде улажу велике паре и имају прегршт активности да би нама било боље. Напротив, они овде гледају само сопствене интересе, који су пречесто у потпуној супротности са нашим.

Најбољи начин за њихово раскринкавање јесте да се прати траг новца, јер у политици увек онај ко нешто финансира, диктира и смернице. Осим трагова новца, пожељно је (ис)пратити и то ко се са ким састаје, пошто то може да објасни много тога, нарочито када су састанци под велом тајности. Такав је био споменути састанак Јовановића са службеницима амбасада, где се видело да су желели да тај састанак буде дискретан, али су их новинарске екипе изненадиле. Остаје да се види да ли ће још таквих фотографија испливати у јавност или можда чак и неких снимака. Тада би и шира јавност могла да види праву истину и позадину свега што раде наводни борци за демократију.

24седам

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести