ИЗБОРИ У Кули до 14.00, 29%; гласа се и у Лучанима, Дољевцу и Кладову

У Кули, Лучанима, Дољевцу и Кладову одржавају се локални избори.
glasanje f bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Излазност у Кули је до 14 сати на 40 бирачких места била 28,58% изашлих, односно 10.267 бирача од укупно уписаних 35.920, а гласа се на 40 бирачких места за избор новог сазива локалног парламента који ће имати 37 одборника.

Сва биралишта су отворена у 7.00 сати, није било неправилности, каже за Дневник Невенка Рабреновић, председница Општинске изборне комисије у Кули.

На редовним изборима у општини Лучани учествује осам листа, а право гласа има 16.483 бирача. Гласа се на 43 бирачка места, једном више него 2014. године.

До 10 часова је гласало 10 одсто бирача. 

На изборима у Кули учествује осам изборних листа: Александар Вучић – Зато што волим Кулу, СПС - Ивица Дачић, Покрет Краљевине Србије – Марко Кошутић, Руска странка, Душан Хајдуковић – Кекини принципи, Покрет социјалиста – Александар Вулин, СРС – др Војислав Шешељ, ПУПС – Милан Кркобабић и Група грађана "Критична маса".

Према подацима Општинске изборне комисије до 10 часова гласало је 6,6 одсто уписаних бирача.  

Прва на гласачком листићу на изборима у Лучанима је листа Александар Вучић – Зато што волимо Лучане и Драгачево, друга је ПУПС Милана Кркобабића, док је трећи Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС).

Четврта листа је коалиција окупљена у Савезу за Србију, пета Војислав Шешељ СРС, шеста Ивица Дачић – СПС, седма је Група грађана "Један тим" – Ивица Вукићевић и осма је Јединствена Србија Драган Марковић Палма.

Нови скупштински сазив општине Лучани након ових избора имаће 35 одборника, што је за десет мање него до сада.

У Дољевцу, где су ванредни избори расписани после оставке председника Горана Љубића, грађани бирају 37 одборника у локалној скупштини.

До 11 часова је гласало 15 одсто бирача. 

На изборима се такмичи пет странака и једна група грађана: СНС, СПС, ПУПС, Јединствена Србија, СРС и Група грађана "За демократски Дољевац".

Право гласа на изборима у Дољевцу има 14.700 грађана.

На ванредним локалним изборима на 31. бирачком месту гласају и грађани Кладоваи то за 28 одборника у локалном парламенту.

Пријављене су четири листе - СНС, СПС, ПУПС и СРС, а право гласа има нешто више од 22.300 грађана.

РТС, Танјуг, Дневник

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести