Изборни сабор Двери одржан у Новом Саду

Бошко Обрадовић поново је јуче изабран за председника Српског покрета Двери, саопштио је тај покрет после Изборног сабора, одржаног у Новом Саду.

Истовремено је изабран и нови сазив Главног одбора, који је у наставку заседања изабрао нове чланове Председништва, Извршног одбора и Надзорног одбора. За потпредседнике Двери изабрани су народни посланици мр Иван Костић, др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Нови чланови Председништва Двери су др Валентина Арсић Арсенијевић, др Ђорђе Чантрак, др Владимир Димитријевић, др Андреј Митић и Драган Добрашиновић.

Обрадовић је изјавио је да је Србији потребан нови национални базични консензус свих друштвено-политичких актера. Основу тог консензуса треба да чине три нова договора: очување нације и државе, владавина народа, институција и закона и очување наше животне средине, рекао је Обрадовић, саопштиле су Двери. Према његовим речима, нови друштвени уговор позива на сарадњу уместо на поделе, служење јавном добру уместо борбе за приватни интерес, као и на снажно и ефикасно залагање за заједничке националне циљеве. Власти је поручио да распишу изборе на свим нивоима, а колегама из опозиције да нема враћања на старо и да је Србији потребан нови, породични модел друштва који ће заштитити нашу децу.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести