Ј. Јоксимовић захвалила Словенији на подршци

Јадранка Јоксимовић, министар за европске интеграције у влади Србије честитала је вечерас амбасадору Словеније у Београду Дамјану Берганту у име Владе Србије 30-годишњицу државне самосталности и предстојеће 6-месечно председавање Саветом ЕУ и том приликом истакла да су Србија и Словенија током протеклих 30 година, без обзира на тешкоће у прошлости, успеле да усмере поглед према будућности.
joksimovic
Фото: Tanjug/Kabinet za EU integracije

"Ми размишљамо како заједно да се суочимо са изазовима које носи будућност, а не о стварима које су остале у прошлости и које би сви заједно требало да превазиђемо. Словенија и Србија су показале значајан капацитет као озбиљне и одговорне државе. Ми данас можемо да кажемо да је Словенија искрено подржавала европске интерграције Србије", истакла је Јадранка Јоксимовић.

Министар за европске интеграције Србије је подсетила да је Словенија и током протеклих неколико дана била једна од земаља која се "гласно и врло јасно залагала" за то да Србија направи нове кораке у процесу европских интеграција и да отвори нове кластере.

"Ја вам, господине амбасадоре на томе захваљујем, ми то знамо да ценимо. Рећићу још и то да је током недавних важних регионалних скупова на којима су учествовали и остали представници земаља западног Балкана, изражено пуно очекивање и да се полажу велике наде да ће процес проширења ЕУ бити оснажен током предстојећег председавања Словеније. А за нас ће то бити прилика да додатно развијамо наше политичке, економске и културне односе", предочила је Јадранка Јоксимовић.

Она је поручила да ће Србија радити "што је најбоље могуће" да убрза реформски процес и да покаже додатну посвећеност процесу европских интеграција.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести