Јањић председник Скупштине града Зрењанина

Досадашњи градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић (СНС) изабран је за председника Скупштине града на јучерашњој конститутивној седници локалног парламента.
Konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina Foto: Grad Zrenjanin
Фото: Конститутивна седница Скупштине града Зрењанина Фото: Град Зрењанин

Он је на тој функцији заменио страначког колегу Оливера Митровића. На првој седници у новом сазиву нису бирани градоначелник и чланови Градског већа.

– Велика је част бити председник Скупштине града Зрењанина – рекао је Чедомир Јањић. – Задовољан сам због велике подршке коју сам добио од одборника при избору на ту одговорну функцију. Сигуран сам у то да ћемо добро сарађивати и да ћемо у Скупштини имати консензус о многим тешким питањима. Скупштина је у претходном сазиву брзо реаговала, а рад локалне самоуправе био је увек у интересу грађана и привлачења нових инвеститора. Успевали смо да брзо реагујемо. Неке седнице експресно су заказиване ради доношења важних одлука.


Нови Бечеј, Житиште, Сечањ, Нова Црња

За разлику од Зрењанина, у другим локалним самоуправама у средњем Банату изабрани су председници општина. Ту функцију и у наредном периоду обављаће досадашњи председници, односно Саша Максимовић у Новом Бечеју, Митар Вучуревић у Житишту, Предраг Рађеновић у Сечњу и Владимир Бракус у Новој Црњи.


Очекује се да у наредних неколико недеља буду изабрани и градоначелник Зрењанина и чланови Градског већа, а чека се и на договор политичких странака о томе ко ће чинити будућу градску власт. У овдашњој јавности још увек актуелни министар привреде Горан Кнежевић фигурира за најозбиљнијег кандидата за градоначелника. Ипак, он је јуче био резервисан по питању кадровских решења у локалу, која су остала отворена.

– О решењима по питању локалне извршне власти биће речи у наредним данима – казао је Кнежевић, иначе први човек зрењанинских напредњака. – Очекујемо да се прво реши питање владајуће коалиције, а мислим да ће у локалним самоуправама у том погледу бити пресликана ситуација. Морамо бити стрпљиви још неколико дана. Иначе, ми ћемо преузети одговорност за развој града и у наредном периоду. Има ствари које нисмо одрадили, али сам сигуран да ћемо и те проблеме решавати. 

    Ж. Б.  

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести