Јанковић: Не очекујем фер изборне услове

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је данас да не очекује фер услове за изборе у Београду, расписане за 4. март.
sasa jankovic tanjug
Фото: Tanjug

Он је, на конференицији за новинаре на којој је говорио о новим прекршајним пријавама против учесника протеста после председничких избора, прошле године, рекао да је "сигуран да "РЕМ неће почети да ради свој посао, нити РТС почети да се придржава медијских стандарада".

"Сигуран сам да Александар Вучић неће сећи грану на којој седи, он са фер медијским условима, без злоупотреба медијских ресусра, лажи и притиска не мозе да добије изборе, али сам уверен у демократску снагу Београда И Србије која ће се са тим изборити", рекао је Јанковић.

Избори у Београду нису, каже, уобичајени редовни избори, већ су "питање опстанка и будућности Србије".

Јанковић није директно одговорио на питање новинара да ли је разочаран што је СДС Бориса Тадића одлучилла да на изборима подржи кандидата ДС и Нове странке, већ је рекао да свим опозиционим странкама жели успех на изборима и да је уверен у добар резултат, али да је питање ко ће са ким - техничко питање, а њему је важније да се сви “окрену према репресивном режиму”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести