Јанковић: Подржаћемо Ђиласа

БЕОГРАД: Председник ПСГ Саша Јанковић рекао је данас да ће тај Покрет подржати Драган Ђиласа ако се кандидује за градоначелника.
sasa jankovic, EPA/SRDJAN SUKI
Фото: EPA/SRDJAN SUKI

 Јанковић је, на конференцији за новинаре, нагласио да се тај покрет залаже за јачање сарадње са Народном странком (Вука Јеремића) и осталим партнерима са којима је већ успоставио сарадњу. Он је позвао и ДС, ЂБ, Покрет "Не давимо Београд" на сарадњу:

"Да станемо заједно и вратимо Србију са странпутице на коју је кренула", рекао је Јанковић.Додаје да се може очекивати и расписивање ванредних парламентарних избора, јер процењује да лидер СНС Александар Вучић тим изборима намерава да "ублажи пораз", за који Јанковић верује да ће доживети у Београду.

Упитан због чега ПСГ није подржао ДС на локалним изборима у пет општина, иако су они њега подржали на председничким, Јанковић је поновио да су ти избори расписани без потребе, јер у тим општинама СНС осваја и до 70 одсто гласова и додао:

"Користим прилику да му честитам, а Србији изјавим саучешће, због чињенице да је у Крушевцу остварио историјску победу од 98,5 одсто места на изборима за савете месних заједница и тиме сврстао Србију са Северном Корејом у исти ранг земаља", рекао је Јанковић.

И Јанковић се одрекао награде "Најевропљанин"

Саша Јанковић се данас одрекао награде "Најевропљанин" коју је 2010. године добио као Заштитник грађана. 

"Без намере да било кога увредим од добитника или оних који су били у жирију, а с обзиром на сва дешавања са том наградом и све оне који су ту награду ипак добили, не осећам се више делом те групе људи и ја се те награде морам одрећи и одричем се", рекао је Јанковић.

Пре њега награде се одрекао председник ДС Драган Шутановац.


СНС: Нисмо изненађени подршком Јанковића Ђиласу

БЕОГРАД:  Београдски одбор СНС саопштио је данас да није изненађен подршком ПСГ евентуалној кандидатури Драгана Ђиласа за градоначелника, уз оцену да само желе да се домогну фотеље како би "преко леђа грађана" уживали у лагодном животу.

"Уопште нисмо изненађени Јанковићевом подршком преварантима, као што је и он сам - Ђиласу, Шапићу, Шутановцу, Јеремићу и свим другим остацима ДОС-а, који су се обогатили тако што су пљачкали грађане Београда", стоји у саопштењу СНС-а.

Наводе да "због жеље да се домогне власти и привилегија", Јанковић врло радо сарађује са "преварантима који су Београд довели до банкрота, који су га задужили за 1,2 милијарде евра, а који су остали упамћени по испумпавању државног новца, намештеним тендерима и буразерским диловима".

"Очигледно им је свима заједно стало само да наставе политику отимања новца и то пројектима попут подземних контејнера, због којих је буџет оштећен за шест милиона евра или реконструкције Булевара који је преплаћен за 650 милиона", наводе београдски напредњаци.

Додају да "Ђилас, Шапић, Шутановац, Јанковић, Јеремић, Тадић, Радуловић и Живковић само желе да се домогну фотеље, како би преко леђа грађана уживали у лагодном животу, на врачарским пашњацима, вожњи приватним авионима и луксузним јахтама".

Кажу да је СНС за три и по године управљања градом преполовила дуг ДС-а од 1,2 милијарде евра, уз улагања у инфраструктуру и градњу и обнову школа, вртића, паркова, уређења фасада...

СНС ће, кажу, наставити да чини све за добробит грађана, да привлачи инвестиције, отвара нова радна места, ствара модеран и уређен Београд....

"Грађани Београда имаће прилику да кажу да ли желе повратак у прошлост, када су их Ђилас, Шапић, Шутановац, Јанковић, Јеремић, Тадић, Радуловић, Живковић и остала досовска компанија пљачкали, или желе наставак развоја Београда", наводи се у саопштењу. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести