Јанковић: Ускоро у скупштини закон о дигиталној имовини

БЕОГРАД: Председник Комисије за хартије од вредности Марко Јанковић најавио је данас да ће се ускоро пред посланицима наћи закон о дигиталној имовини.
skupstina
Фото: Tanjug/ S. Ilić

Јанковић је у Скупштини Србије, где је у току расправа о извештају о раду те комисије за 2019.годину, рекао да је реч о иновативном закону који ће, како је рекао, подићи Србију на ниво најамбициознијих европских земаља у том домену.

"У сарадњи са Министарством финансија и Народном банком Србије покушали смо једну занимљиво и тешку материју да обухватимо законским оквиром, да на тај начин омогућимо, пре свега, новим малим старт ап предузећима да имају приступ иновативним изборима финансирања", рекао је Јанковић.

Каже да ће посланици ускоро расправљати о сету пореских закона који ће даље допринети развоју тражишта капитала, а нови закон о тржишту капитала би пред парламентарцима требало да се нађе у 2021. години.

Јанковић оцењује да је реч о револуционарном закону у контексту потпуног усклађивања српског тржишта капитала са тржиштем у Европској унији.

"Циљ је да приступ финансирању буде што једноставнији и што бржи како би те фирме у наредном периоду кроз лакши приступ капиталу превазишли тренутно стање, с обзиром на последице пандемије, али и како би се подстакао развој малих и микро предузећа, пре свега кроз присуство венчер капитал фондова и неку даљу подршку државе”, поручио је Јанковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести