Једини Србин у Росу напустио то радно место

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Зоран Петровић, једини Србин са севера Косова и Метохије који је радио у специјалним јединицама Росу, саопштио је данас да је напустио то место како би подржао свој народ.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Петровић је за Косово онлајн рекао да је, гледајући претходних дана дешавања на северу КиМ, а "добро знајући шта се месецима збива и коју тортуру проживљавају Срби" због премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија одлучио да претпостављенима саопшти да више неће радити у Росу.

"Желео сам да часно и по закону обављам свој посао, али сам из дана у дан увиђао да морам да радим против свог народа. Зато сам донео одлуку да напустим специјалну јединицу и станем уз свој народ на северу Косова", рекао је Петровић.

Српски полицајци предали су раније данас оставке у косовској полицији и на административним прелазима Јариње и Брњак.

Оставке су предали и српски полицајци у центру за контролу и надзор Лепосавић, који се налази на Јарињу, на око 500 метара од самог административног прелаза.

Претходно је више од 300 српских полицајаца предало оставке и раздужило униформе у полицијској станици у северном делу Косовске Митровице.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести