Јединство: Брутални напади на нашу новинарку на Твитеру

БЕОГРАД:  Лист "Јединство" саопштио је данас да је новинарка тог медија Рада Комазец, након што је гостовала у ТВ емисији "Утисак недеље", суочена са бројним нападима на друштвеној мрежи Твитер и да је доведена у животну опасност.
kosovo srpska stampa
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Редакција тог листа са КиМ позвала је новинарска удружења и све колеге да се супроставе острашћеним новинарским пропагандистима, који, како се наводи у саопштењу, не презају ни од чега да своје колеге, који не мисле као они, нападају, вређају и угрожавају.

Из редакција листа на српском језику позивају и српску јавност да осуди нападе на Раду Комазец, а надлежне државне органе да раде свој посао.

"Најоштрије осуђујемо бруталне претње упућене нашој новинарки Ради Комазец, које је изазвала емисија ''Утисак недеље'', где нашу новинарку називају погрдним именима", наводи се у саопштењу редакције листа који на КиМ излази на српском језику.

Из "Јединства" упозоравају да твитераси, етикетирајући Комазецову као "зло у новинарству", њој цртају мету на челу и доводе је у животну опасност.

"Бездушни твитераши, оркестрирано упућују данима најдрскије и најбезочније увреде и директно насрћу на безбедност наше новинарке... Опстајемо деценијама у непријатељском окружењу као и народ којем служимо и поручујемо им да неће спречити непристрасне и храбре новинаре ''Јединства'', ни у Београду ни на КиМ да обављају своју часну дужност у јавном интерсу српског народа на КиМ", каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести