Једнократна помоћ по 10.000 динара социјалним радницима

БЕОГРАД: Влада Србије је на данашњој седници донела Закључак о сагласности да се запосленима у установама социјалне заштите чије се радно ангажовање, у потпуности или делимично, финансира средствима из буџета Републике Србије, исплати једнократна новчана помоћу у износу од по 10.000 динара по запосленом.
vlada srbije, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

За те намене из буџета је обезбеђено 86,55 милиона динара за укупно 7.789 запослених чије се радно ангажовање, у потпуности или делимично, финансира средствима из државне касе, саопштено је из владе.

Ова одлука донета је, како је наведено, пошто су репрезентативни синдикати указали на чињеницу да је током пандемије коронавируса дошло до велике разлике у зарадама, а здравствени радници у систему социјалне заштите значајно одскочили у висини зараде у односу на остале стручне и друге раднике, који су носиоци система социјалне заштите и без којих ни једна установа тог типа не може да обавља своју основну функцију.

Чланови владе донели су и Уредбу о издавању доплатне поштанске марке "Недеља црвеног крста" у периоду од 8. до 15. маја у износу од 10 динара и у тиражу од 750.000 комада.

Средства прикупљена од доплатне поштанске марке користиће се за реализацију програма "Ефикасан одговор на несреће - јачање капацитета Црвеног крста за деловање у несрећама - 2022. година".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести