Јеличићу враћен одборнички мандат

БРУС: Милутину Јеличићу, бившем председнику општине Брус, данас је враћен одборнички мандат. Одлуку је подржала већина одборника Скупштине општине. 
Milutin Jeličić Jutka Foto: Tanjug/video
Фото: Милутин Јеличић Јутка Фото: Танјуг/видео

Јеличић се није изјашњавао током данашњег скупштинског заседања. Седамнаест одборника гласало за враћање мандата, против није гласао нико, а уздржаних је било једанаест одборника. 

Након што је изабран за председника општине, Јеличић је мандат вратио, а онда га је тражио назад. То практично значи да ће Јеличић, који је осумљичен за за сексуално узнемиравање, моћи поново да се кандидује за председника општине Брус. Повратак одборничког мандата није омогућен Аранђелу Стојановићу, бившем Јеличићевом заменику, који је, како каже, био нестраначка личност на изборној листи НС-Милутин Јеличић-Јутка”. 

“Присуствовао сам седници очекујући да ми се врати мандат, а са мојим мандатом се играју већ годину и по дана”, изјавио је Стојановић.Раније данас је председник Скупштине општине Брус Мирослав Панић, како су пренели медији, рекао да је да је гласање о враћању мандата Јутки у складу са процедуром.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести