Јелушић чека састав Градског већа

Скупштина града, друга у новом сазиву, одржаће се у петак са почетком у 10 сати и требало би да донесе одговор на питање ко ће бити нови градоначелник,

заменик градоначелника и ко ће чинити нови састав Градског већа.

Новоформирана скупштинска већина коју ће чинити 55 од 78 одборника требало би да изгласа Милоша Вучевића (СНС) у новом мандату на место градоначелника Новог Сада, док би његов заменик требало да постане Срђан Кружевић који је до сада био шеф Одборничке групе Јединствене Србије у градском парламенту.

Састав Градског већа још није познат у јавности, иако је, како сазнајемо, Милош Вучевић закључио свој тим који би требало да води град у предстојећем мандату, а који ће, уз СНС и странке које су са напредњацима наступале на изборној листи, имати и представнике СПС и ЛСВ. Лигаши ће, према нашим информацијама, имати ресор саобраћаја, док ће СПС дати кандидата на месту члана Градског већа за привреду.

Представник Партије уједињених пензионера Србије, који је са СНС био на изборној листи, преузеће ресор социјалне заштите, бригу о деци и породици, док ће још један партнер напредњака на изборној листи – СПО задржати место члана Градског већа за образовање, као што је то био случај у претходном мандату. Сви преостали ресори у извршној власти биће у надлежности СНС-а, с тим што ће, како је најавио Вучевић, бити више жена него у претходном мандату. У претходном мандату Градско веће имало је једну жену у својим редовима – Александру Радак, и то након одласка Зорана Мандића на место директора Завода за изградњу града, јер до тада ни једне припаднице нежнијег пола није било у саставу извршног органа града.

На дневном реду сутрашње седнице биће и неколико оставки на одборничка места, а како је за нашс лист изјавио председник Скупштине града Здравко Јелушић, дневни ред се неће накнадно допуњавати новим тачкама „изузев ако буде оставки на одборничка места“.

- Осим седнице у петак, биће највероватније још једна или две седнице у јулу, тако да се дневни ред друге седнице неће проширивати новима тачкама – казао је Јелушић, додајући да још из кабинета градоначелника на његову адресу није стигао предлог чланова новог састава Градског већа.

А. Савановић
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести