Јеремић: Ако Ђилас инсистира на гулашу од преговарача...

БЕОГРАД, 31. марта (Тањуг) - Председник Народне странке Вук Јеремић каже да ће опозиција преполовити своје шансе у процесу преговора са властима о изборним условима, ако председник Странке слободе и правде Драган Ðилас буде инсистирао на "гулашу од преговарача".
Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić Foto: Tanjug/video
Фото: Председавајући Савеза за Србију (СзС) Вук Јеремић Фото: Танјуг/видео

"Ако Ђилас настави да инсистира на ''гулашу од преговарача'' и да на преговорима буду и Јанко Веселиновић и Левица Србије и Небојша Зеленовић и његов партнер Александар Оленик, да не говорим о онима који су издали идеју бојкота, онда ћемо преполовити наше шансе у том процесу", рекао је Јеремић, пренето је у саопштењу Народне странке.

Јеремић је поновио став да опозицију у тим преговорима под покровитељством ЕУ треба да представљају два кредибилна преговарача и да је то једини начин да опозиција наступи озбиљно и консолидовано.

"Ако пак наступимо у чопору шиљокурана из свих могућих странака, који се тамо укрсте са Ðуком, Пиљом, и сличнима, онда ће то бити галиматијас из којег не може ништа паметно да изађе", навео је Јеремић.

Јеремић сматра, да није највећи проблем у томе да буду два преговарача, него у то што је НС сугерисала да би то могли бити професори Бојан Пајтић и Слободан Самарџић.

"Изгледа да смо са Пајтићем погодили у око сујету његових бивших страначких колега. Ево, повлачимо се, а и сам Пајтић је рекао да није више заинтересован. Ево, нека неко други предложи другу двојицу", рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести