Јеремић: Народна странка је следећа која ће водити државу

БЕОГРАД:  Народна странка је политичка странка која најбрже расте, изјавио је данас председник те странке Вук Јеремић који верује да ће његова партија бити прва наредна на власти.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јеремић је то рекао на седници Главног одбора поводом обележавања годину дана рада странке и додао да је њен први политички проблем Косово и Метохија.Он је критиковао политику актуелне власти према КиМ и тврди да је председник Србије Александар Вучић прогласио да је политика разграничења доживела пораз, јер нема подршку народа.

Међутим, Јеремић тврди и да је Вучић "иза сцене" почео убрзано да ради на договору о разграничењу с косовским председником Хашимом Тачијем."Овога тренутка договарају се последњи детаљи између Вучића и Тачија", каже Јеремић. 

Према његовим речима, разграничење значи да ће 90 одсто територије покрајине Косова и Метохије и још делови југа Србије остати "са оне стране границе", као и имовина и цркве СПЦ. Додао је да разграничење значи и то да Косово постаје пуноправна чланица УН, што ће довести до стварања "Велике Албаније", јер, наводи, две независне државе нико не може да спречи да се уједине.

Јеремић је обраћајући се на седници Главног одбора казао да то за колико ће странка преузети власт у своје руке зависи искључиво од њих и од јединства и саборности унутар странке.Он каже и да је Србија у фази дубоког сна и да је председник Александар Вучић разара.

Рекао је да су му пре годину дана, када је кренуо с форимирањем странке, многи говорили да за њега има времена, да је тренутна власт веома јака и да треба да сачека да "сами спласну и ослабе" и додао да се он ипак одлучио на формирање, јер "коров и канцер се не повлаче сами од себе".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести