Јеремић: Није свађа у опозицији, већ вредносна размимоилажења

КРАГУЈЕВАЦ: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Крагујевцу да у опозицији нема никакве свађе, али да има вредносних размимоилажења.
jeremic_vuk/f_bakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Он је на конференцији за новинаре рекао да Народна странка „не мења став како ветар дува“ и да чврсто верује да се за боље изборне услове могу заједно изборити они који су бојкотовали изборе.

Ту, додао је, не може бити места онима којима је, како тврди, „Александар Вучић скупљао потписе, а Александар Шапић их оверавао“, саопштено је из Народне странке.

Јеремић је, поред осталог, оценио да се „у таблоидним медијима дигла прашина о некаквој свађи у опозицији'', које, како тврди, заправо нема.

Додао је да је, како би се избегле расправе око тога „ко ће да изда, а ко неће, ко је релевантан, а ко комби странка“, најбоље да се опозиција договори о два преговарача који ће их заједнички представљати у дијалогу са владајућим странкама око изборних услова.

„Онда бисмо могли да позовемо све да подрже два преговарача и да кажемо ''нека их подржи ко је права опозиција''. То би било ефикасно сито да се покаже ко је вера а ко невера. То је наша логика“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео и да се ''изборни услови неће сами од себе побољшати''.

''Народна странка не очекује никакав поклон ни од власти нити од европских посредника, већ ће се борити за боље услове“, рекао је Јеремић.

Упитан у каквим је односима са председником Странке слободе и правде Драганом Ђиласом, Јеремић је истакао да би било врло неодговорно да лични односи одређују правце у политици, јер је политика заправо борба за јавни интерес.

На питање да ли се залаже за реваншизам, Јеремић је одговорио да ће се по промени власти догодити оно што се није догодило 6. октобра 2000. године.

„Оперисаћемо канцер тако да се никада више не врати и метастазира, али све ће бити по закону“, закључио је Јеремић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести