Јеремић: Нисмо више у коалицији са Ђиласом

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да та странка више није у коалицији са Странком слободе и правде Драгана Ђиласа због, због, како је реако „запрепашћујућег састанка“ Ђиласа и председника СНС-а и Србије Александра Вучића, као и због „нагле промене става“ ССП-а о санкцијама против Русије.
vuk jeremic
Фото: Youtube/ NewsMaxAdria

Јеремић је поновио став да се не може отићи на, како је навео, ванинституционални разговор код Вучића пре него што су пребројани гласови у Београду и док су сви у коалицији против тога.

"Поред тога, за разлику од Народне странке која се није изјашњавала, ССП је у кампањи недвосмислено говорио да је против санкција Русији, а онда после избора - бам, они су ођедном за санкције. Чекајте, полако, које санкције, нико није још ни рекао о којим је мерама реч“, рекао је Јеремић за телевизију Прва.

Најавио је и да ће „доћи до јасне диференцијације“ између Народне странке и ССП и у Скупштини Србије.

Јеремић сматра да би приликом одлучивања о санкцијама против Русије требало водити рачуна о свом националном интересу на Косову и Метохији јер Русија има право да уложи вето у Савету безбедности на чланство Приштине у УН, као и о својим економским интересима, јер би у случају увођења санкција цена гаса у Србији могла да буде већа и два и по пута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести