Јеремић: НС за јединство опозиције, Ђилас да се коначно изјасни

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се та странка залаже за јединствен наступ опозиције у преговорима о изборним условима у којима би је представљала два озбиљна преговарача, а да је на председнику Странке слободе и правде Драгану Ђиласу да се око тога „коначно изјасни без увијања”.
jeremic_vuk/f_bakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Неће бити резултата ако се на преговоре оде у чопору, где ће свако пробати да глуми чопорског вођу. Ретко ко разуме због чега ССП инсистира на томе да на преговоре оде буљук људи међу којима морају бити и патрљци Покрета слободних грађана и представници бивше шабачке власти, и да је то вредно жртвовања јединства бојкот опозиције“, рекао је Јеремић телевизији Н1, а пренето у саопштењу ове странке.

„На потезу је председник ССП Драган Ђилас - да се више не играмо мачке и миша, рекао је он и додао да је платформа усвојена и да је остало само питање ко ће бити два преговарача и да је то једина тачка са којом се не слаже само Ђилас и ССП од свих релевантних актера у опозицији“, додао је Јеремић.

Он је додао да ако је проблем нечија сујета да то што је Народна странка желећи да истакне да не инсистира да буде представљена својим члановима за преговараче предложила Бојана Пајтића и Слободана Самарџића, онда не морају бити њих двојица.

"Нека ССП предложи кога мисли да треба”, рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести