Јеремић: Опозицију да представљају један или два преговарача

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да би опозиција у дијалогу са влашћу о изборним условима уз посредовање ЕУ требало да буде заступљена са једним или највише два преговарача "неспорног кредибилитета", саопштила је његова странка.
vuk jeremic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Да станемо сви иза два неутрална човека и да пустимо те људе да преговарају. То би био озбиљан сигнал да је опозиција озбиљна и да је у стању да се договори око заједничког наступа, данас у дијалогу, а сутра можда и на изборима", рекао је Јеремић за Н1, а пренето у саопштењу странке.

Он је навео да преговарачи не морају бити чланови неке опозиционе организације, али да се Народна странка "чак ни томе не противи" нити инсистира да њен члан буде преговарач.

"Сви бисмо лако могли да се сложимо око захтева за слободне и фер изборе, да не откривамо рупу на саксији и не правимо циркус, који би власт желела, па да се појавимо у буљуцима и да за столом седи нас 15 - Ивица Дачић, Драган Ђилас, ја, Зоран Лутовац, Бошко Обрадовић… То никог нормалног не занима. Уместо тога, требало би да пошаљемо једног или двојицу озбиљних људи који ће преговарати пред међународним посредницима", рекао је Јеремић.

Према његовим речима, важну улогу у дијалогу могла би да одигра тзв. "Скупштина слободне Србије", чији представници, каже, блиско сарађују са Народном странком.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести